Wegens overgrote belangstelling is er een tijdelijk stop in de aanname van nieuwe cliënten

Wegens overgrote belangstelling is er een tijdelijk stop in de aanname van nieuwe cliënten

“Een lichaam dat vrij van spanning is, functioneert optimaal en is energiek”

Wat is Body Stress Release?

Tijdens een release wordt het lichaam op spierspanning (body stress) getest. Er wordt gebruik gemaakt van het biofeedback mechanisme van het lichaam. Wanneer er sprake is van vastgezette spanning zal het lichaam op kleine aanrakingen reageren door middel van het spierreflex mechanisme. Op die manier kan heel zorgvuldig worden vastgesteld welke release je nodig hebt. Deze methode is effectief omdat er geen eigen interpretatie nodig is, niet van de cliënt, maar ook niet van de practitioner.

Door vastgezette spierspanning komen de zenuwbanen in de verdrukking, die hierdoor geen of minder signalen doorgeven aan de hersenen. Een release bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Zelfs een hele zachte impuls, op een juiste manier geplaatst, kan tot de diepste spierlaag komen zonder forceren en dus zonder te schaden. Hierdoor wordt ook de communicatie via de zenuwbanen hersteld en keert de natuurlijke veerkracht van het lichaam terug.

Hiernaast vind je een video van BSR Nederland waarin je kunt zien hoe een release werkt en een video waarin de oprichters van BSR hun verhaal doen.

Het effect van een Body Stress Release

In de periode die volgt op een consult zal het lichaam het teveel aan opgebouwde en vastgezette spanning laag voor laag loslaten waardoor de veerkracht van het lichaam kan herstellen. Body Stress Release activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam, maar daarvoor moet het lichaam eerst de vastgezette spanning loslaten. Het zelf herstellend vermogen is hetzelfde vermogen dat een snee in de vinger of een botbreuk geneest.

Het Consult

Kom je voor het eerst?
Dan maak ik gelijk drie afspraken met je. Deze eerste drie afspraken vinden altijd plaats op dag 1, dag 4 en dag 11. Waarom? Omdat Body Stress Release een proces in het lichaam in gang zet, van spanning loslaten en herstellen. Daarnaast treden er vaak veranderingen in je lichaam op, die om een nieuwe release vragen. Kortom, het herstel wordt zo op de meest effectieve manier in gang gezet.

Dit betekent dat je kunt starten op:

  • maandag, donderdag en de daarop volgende donderdag
  • dinsdag, vrijdag en de daarop volgende vrijdag
  • vrijdag, maandag en de daarop volgende maandag


De eerste afspraak inclusief intakegesprek duurt zo’n 45-60 minuten. De vervolgafspraken duren ongeveer 30-45 minuten. Tijdens de intake wil ik graag een zo compleet mogelijk beeld krijgen van je gezondheidstoestand. Je krijgt uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spierspanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het herstelproces te ondersteunen. Body Stress Release maakt gebruik van een speciale, comfortabele behandelbank. Je gaat licht voorover leunend tegen de verticaal geplaatste bank staan, die daarna langzaam in horizontale stand wordt neergelaten. Tijdens het consult blijf je volledig gekleed.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.