Wegens overgrote belangstelling is er een tijdelijk stop in de aanname van nieuwe cliënten

Wegens overgrote belangstelling is er een tijdelijk stop in de aanname van nieuwe cliënten

“Een lichaam dat vrij van spanning is, functioneert optimaal en is energiek”

Baby’s

De geboorte brengt voor een baby de nodige stress met zich mee. Wanneer het om een normale bevalling gaat, valt het vaak wel mee. Maar als een baby wordt geboren in stuitligging of ter wereld komt met behulp van een vacuümverlossing, tangverlossing of keizersnede, dan is de kans groot dat het body stress heeft opgelopen. Gevolgen kunnen zijn dat de baby veel huilt, slecht drinkt of veel spuugt, buikkrampjes heeft of overgevoelig is voor aanraking, waardoor het snel huilt bij het verschonen of wanneer het opgetild wordt. Ook zie je vaak dat deze baby’s zich ‘overstrekken’, erg onrustig zijn of een sterke voorkeurshouding ontwikkelen en steeds op één zijde van hun hoofd liggen. Als deze spanning niet wordt weggenomen, kunnen kinderen tijdens het opgroeien allerlei klachten ontwikkelen, zoals bedplassen, groeipijnen en niet stil kunnen zitten. De baby wordt behandeld terwijl hij/zij op de borst van een van de ouders ligt. Vaak slaapt een baby na een release lang en diep.

Kinderen en jongeren

Body stress bij kinderen kan zich uiten in een lage weerstand, slecht slapen, lusteloosheid, een gebrek aan concentratie op school, darmproblemen, bedplassen, onrustig gedrag of boze buien. Nekpijn, hoofdpijn en rugklachten kunnen ontstaan door een verkeerde houding of door te lang en verkeerd voor de computer of tv zitten en door veelvuldig gebruik van smartphone of tablet. Ook door sportblessures kan het lichaam body stress opbouwen. In de pubertijd verandert er lichamelijk en emotioneel veel. Door een verkeerde houding (veel voorovergebogen en/of onderuitgezakt zitten, opgetrokken schouders e.d.) of emotionele spanningen kunnen spieren verstrakken en wordt er spierspanning opgeslagen in het lichaam. Dit kan leiden tot diverse klachten, zoals rug- en nekpijn, concentratieproblemen, vermoeidheidsverschijnselen, hoofdpijn, migraine, darmklachten, menstruatiepijn en/of slaapproblemen.

Volwassenen

Werk, relatie, gezin, sport en hobby… De hoeveelheid of intensiteit aan uitdagingen in het dagelijks leven vragen soms net iets teveel en kunnen voor body stress zorgen. En……..zit je iedere dag langer dan 2 uur achter de computer of zit je veel in de auto? Heb je een beroep waarmee je je lichaam zwaar belast? Of sta je uren achter elkaar? Doe je werk waarbij je langdurig dezelfde beweging maakt of moet je vaak in een vreemde houding werken? Of heb je vaak te maken met tijdsdruk op je werk? Dan is het zeer waarschijnlijk dat je body stress opbouwt en dat de klachten die je ervaart hieruit voort komen.

CJ3A1967

Sporters

BSR kan het lichaam helpen bij het herstel en letsel voorkomen. Daarnaast zorgt het vrijmaken van vastgezette spanning dat de energiestroom en flexibiliteit van het lichaam toenemen, waardoor de sportprestaties verbeteren. Denk aan een betere coördinatie en evenwicht.

Zwangere vrouwen

Zwanger zijn vraagt veel van het lichaam van een vrouw. De spieren en aanhechtingen van spieren aan de botten, vooral in het gebied rond de bekkenbodem, worden zwaar belast, zowel tijdens de zwangerschap als de bevalling. Dit kan zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling leiden tot diverse klachten zoals pijn in de onderrug, bekkeninstabiliteit, ongewild urineverlies, brandend maagzuur en ademhalingsproblemen. Als je zwanger bent is het geen enkel probleem om een BSR release te ondergaan. Dit kan zelfs tot vlak voor de bevalling, je wordt op de behandelbank goed ondersteund door kussens, zodat je comfortabel en ontspannen kunt liggen.

Ouderen

Kent u de uitdrukking “ouderdom komt met gebreken”? Veel ouderen laten het feit dat ze zich wat minder makkelijk kunnen bewegen of dat ze door het leven gaan met klachten, gelaten over zich heen komen. Maar dit is echt niet nodig! Body Stress Release kan ervoor zorgen dat het lichaam weer soepeler wordt en blijft, en dat ongemakken verminderen of verdwijnen.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteer je automatisch ons cookiebeleid.