Wat zijn de gevolgen van body stress voor het lichaam

Body stress heeft gevolgen voor de werking van het zenuwstelsel en voor de communicatie tussen de cellen in het lichaam. Een gezond, goed functionerend lichaam heeft het vermogen tot zelf herstel. Dit werkt alleen optimaal als de communicatie in het lichaam goed verloopt. Deze communicatie wordt verzorgd door het zenuwstelsel.

Het zenuwstelsel heeft een groot aantal functies, zoals bijvoorbeeld het aansturen van de spieren, de organen, de zintuigen, het slaap- en waakritme, de hormoon- en warmtehuishouding, het spijsverteringskanaal, enzovoort. Wanneer er verstoringen zijn in de communicatie, kan dit klachten geven in al deze gebieden.

Bij overbelasting reageert het lichaam door zich aan te spannen. Die spanning kan zich o.a. opslaan in spieren, bindweefsel en pezen. Het weefsel wordt samengedrukt, waardoor de zenuwen in dat gebied geïrriteerd of onderdrukt worden. Dit veroorzaakt een verstoring van de zenuwprikkel, waardoor de communicatie in het lichaam verstoord raakt, met als gevolg allerlei mogelijke klachten.

De klachten bij Body Stress

“Het lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. Body Stress Release
activeert en herstelt het natuurlijk genezend vermogen”.